Gezinshereniging
Stappenplannen (3)
Gezinshereniging aanvragen binnen 3 maanden na je verblijfsvergunning
In dit stappenplan lees je hoe je gezinshereniging aanvraagt. Dit moet binnen 3 maanden nadat je je verblijfsvergunning krijgt. Dit heet officieel "gezinshereniging nareis asiel".
Gezinshereniging aanvragen 3 maanden na je verblijfsvergunning hebt gekregen
Gezinshereniging met je ouders, broers en zussen of meerderjarige kinderen
Informatie
Verhuizen na gezinshereniging
Komen jouw gezinsleden naar Nederland en heb je een huis dat te klein is om samen in te wonen? Dan regelt de gemeente een ander huis voor jullie. In dit artikel lees je hoe dit werkt.
Na gezinshereniging kun je misschien een eigen verblijfsvergunning krijgen
Ben jij naar Nederland gekomen doordat je gezinslid gezinshereniging voor jou heeft aangevraagd? Dan krijg je geen eigen verblijfsvergunning, maar een verblijfsvergunning die verbonden is met die van je gezinslid. Je kunt een eigen vergunning aanvragen. Op deze pagina lees je er meer over.
Scheiden in Nederland als je een verblijfsvergunning asiel hebt
Wil je scheiden van je partner? Je kunt in Nederland scheiden, maar het hangt van je persoonlijke situatie af hoe dat werkt. Scheiden kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor je verblijfsvergunning en je verblijf in Nederland. Lees hier hoe scheiden werkt.
In deze speciale situaties behandelt de IND aanvragen voor gezinshereniging sneller
Wil je gezinshereniging aanvragen voor gezinsleden die nog in het buitenland zijn? Dan duurt het vaak lang voordat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) een beslissing neemt. In sommige speciale situaties kan de IND jouw aanvraag sneller behandelen. In dit artikel lees je hoe dat werkt.
Dit kun je doen als de IND te laat is met het beslissen
De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) moet op tijd beslissen over jouw aanvraag. Als dit niet gebeurt, kun je de IND officieel vragen om binnen 2 weken alsnog een beslissing te nemen. Dit heet "in gebreke stellen".
Zo vind je gratis of betaalbare juridische ondersteuning in Nederland
In Nederland zijn er verschillende manieren om gratis of voor weinig geld juridische hulp te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld vragen hebben over je asielprocedure, of hulp nodig hebben als je problemen hebt op je werk of met je woning. Lees hier waar je terecht kunt voor juridische hulp.
Heb je een tip voor de website?
Jouw tips helpen RefugeeHelp om de website beter te maken. Laat ons weten wat je nog mist of niet kunt vinden. Let op: dit formulier is niet voor persoonlijke vragen. Je ontvangt geen reactie.